GFlyG 2014.06.18. 16:42

Öko-tudatosító videót vetít járatain a Virgin Atlantic

Már megszokhattuk, hogy a Virgin Atlantic légitársaság gyakran kerül a hírekbe környezetkímélő megoldásaival. Ezúttal utasaikat célozták meg egy környezettudatosságot bemutató és - nem titkoltan - oktató szándékú videóval.

envhomebanner_tcm19-940935.jpg

A fedélzeti kisfilmben összegyűjtötték a légitársaság környezetbarát tevékenységeit és kedves kis illusztrációkkal, humoros formában tálalják mondanivalójukat. Kiemelik például úttörő bioüzemanyag fejlesztési erőfeszítéseiket, mely során mikroorganizmusokat vetnek be ipari gázok sugárhajtómű-üzemanyaggá való átalakításában. Megtudhatjuk azt is, milyen sokrétű hulladék-újrahasznosítást alkalmaznak. Többek között a fedélzeten használt fülhallgatók szivacsa lovas pályák padlójába kerül, a takarókat elárvult orángutánok kapják stb.

Tippeket kapnak az utasok, hogyan járulhatnak hozzá a légitársaság karbon-lábnyomának csökkentéséhez: például pakoljanak könnyű holmikat vagy akár váltsák meg utazásuk során kibocsátott CO2 mennyiséget (offsetting). A Változás a levegőben van (Change is in the Air) című film Sir Richard Branson hangján szól az utasokhoz. A vállalat arca és első embere híres arról, hogy igen érzékeny a környezetvédelmi témákban és most azt szeretné, hogyha utasai is egyre tudatosabban élnének.

Címkék:virgin Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://zoldberepules.blog.hu/api/trackback/id/tr136355753

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása