GFlyG 2014.02.22. 10:04

A United Airlines újrahasznosítottra cserélte forró italos poharait

Amerika egyik legnagyobb légitársasága, az United Airlines mostantól újrahasznosított pohárban kínálja utasainak a forró italokat a fedélzeten. A korábbi, polisztirol habból készült hőszigetelő poharakat legalább 50%-ban újrahasznosított anyagból gyártott poharakra cserélték. A környezetbarát InCycle márkájú poharakat egy Washingtoni székhelyű cég gyártja, így a szállításból adódó környezetterhelés sem tekinthető jelentősnek.

UA_Recycle-Cup-524x210.jpg

A MicroGREEN cég víztakarékos és adalékanyag-mentes újrahasznosítási technológiája során egy PET palackból több, mint 4 poharat képes előállítani. A termékhez nem adagolnak további vegyszereket, így továbbra is újrahasznosítható marad, sőt előállítási költsége alacsonyabb, mintha műanyagipari nyersanyagból készítenék. Az új pohár ráadásul 50, vagy akár 80 %-kal is könnyebb a korábban használtnál és a szilárdsága sem gyengébb.

A United Airlines-nak nem ez az első környezetbarát eljárása, már korábban is különös gondot fordítottak a fedélzeten keletkező hulladék megfelelő kezelésére és a hatékony újrahasznosításra. Az InCycle pohár már több környezetinnovációs díjat is bezsebelt és az Alaska Airlines is áttért a használatára.

Címkék:united catering Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://zoldberepules.blog.hu/api/trackback/id/tr845826227

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása