GFlyG 2012.06.22. 11:29

Természeti világörökségi helyszínekről nevezi el 777-eseit a KLM

 

A KLM Holland Légitársaság a héten vette át legújabb Boeing 777-300 típusú repülőgépét, melyet ezzel a szellemes képeslappal adott a világ tudtára.

facebook_69954.jpg

A flottában a harmadik 'tripleseven' (PH-BVG) a kínai Wolong Nemzeti Parkról kapta a nevét tekintettel a légitársaság és Kína eredményes üzleti kapcsolataira. Az európai légitársaságok közül a KLM szolgálja ki a legtöbb kínai desztinációt, pontosan 8-at.

 

A Wolong Nemzeti Park óriáspanda rezervátumáról és kutatóközpontjáról híres, a legnagyobb fogságban tartott pandapopulációt tudhatja magáénak, melyet emiatt a Világörökség részeként tartanak számon. Szecsuán tartomány Wenchuan településének nemzeti parkja más veszélyeztetett állatoknak is otthont ad, mint például a kevésé ismert vörös pandának és a hópárducnak.

 

Nem ez az első eset, hogy a légitársaság egy jelentős természeti értékre kívánja felhívni a figyelmet repülőgépe elnevezésekor. A KLM a flotta másik két új 777-300 repülőgépét a Kilimandzsáróról (PH-BQK) és az Iguazu vízesésről (PH-BQI) nevezte el.

 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://zoldberepules.blog.hu/api/trackback/id/tr454604334

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása